Toscanan lämpö, viini ja hetkellinen hulluus saivat kymmenkunta vuotta sitten aikaan sen, että ostimme talon vuorilta. Voi rehellisesti todeta, että Vespa karkasi käsistä. No ei kaduta, vaikka hommaa onkin sitten riittänyt enemmän kuin vapaa-aikaa. Talon remontointi on ollut seikkailu. Nyt kelpaa jo asustella. 

 

Casa Rosa on juurtunut viehättävään vuoristokylään Reggio Emilian kansallispuiston kainaloon ja sijaitsee Apenniinien syleilyssä. Ympärillä on muita samankaltaisia vanhoja pikkukyliä. Jos patikointi kiinnostaa, olet tullut oikeaan paikkaan. Täällä on useita merkittyjä patikkakohteita vuorilla ja kujilla. Viiden kilometrin päässä sijaitsee keskiaikainen Bagnonen kylä palveluineen.

 

Alue on tulvillaan Toscanan vanhoja perinteitä, tunnelmaa ja kulinaarisia nautintoja.  Luonto levittäytyy ympärille rehevänä metsänä ja jylhänä vuoristona. Huikaiseva vihreys, oliivipuut, kastanjametsät sekä kiipeilevät viiniköynnökset ovat sielunhoitoa parhaimmillaan. Lisäksi muut ihanat Italian nähtävyydet mm. Cinque Terre, Pisa, Lucca, Genova ja Parma odottavat lomailijaa päiväretkelle.

 

 

 

Vicolo Oy / Casa Rosa